Για τους λάτρεις του Θρησκευτικού Τουρισμού στην περιοχή μας μπορείτε να επισκεφτείτε εκκλησίες,

ξωκλήσια και παλιά ερειπωμένα μοναστήρια. Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού τα εξωκλήσια φοράνε τα γιορτινά τους και γιορτάζουν τα λαικά πανηγυριά τους.

Οι ναοί είναι χτισμένοι σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής – δομημένοι με πέτρες και σκεπασμένοι με πλάκες.

Τα τέμπλα των εκκλησιών είναι ξυλόγλυπτα και αρκετοί απο τους ναούς αγιογραφημένοι.

Οι περισσότεροι Ναοί περιβάλλονται από την έντονη πρασινάδα των πανήψυλων Κυπαρισσιών και Πλατανιών.

Εκτός από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται για τα ιστορικά μνημεία του τόπου μας και το που βρήσκονται αν έχετε σκοπό να τα επισκεφτείται κατά την διαμονή σας στο Chorefto Camp, μπορείτε να πάρετε πληροφορίες απο τον χώρο υποδοχής.

Αξιοσημείωτο είναι το εγκατελημένο μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών που βρήσκεται σε απόσταση 2χλμ. περίπου από το Chorefto Camp. (Υπάρχει και μονοπάτι)

Το μοναστήρι των Ταξιαρχών

Οδεύοντας πάλι προς το Χορευτό, σε εξακόσια μέτρα μετά τον “Άγιο Παντελεήμονα”, θα ιδούμε προς τη ΝΑ μεριά τις σκουροπράσινες σιλουέτες πολλών κυπαρισσιών και αναμεσά τους ένα λευκό οικοδόμημα. Εκεί είναι το μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών ή τ' “Αί – Ταξιάρχ”, στη συνηθισμένη τοπική ονομασία. Για να το επισκεφτούμε, θα ακολουθήσουμε ένα κατηφορικό αγροτικό αυτοκινητόδρομο, που περνάει πρώτα απ'το “Μεγάλο Ρέμα” και συνεχίζει προς το μοναστήρι. Όλη η απόσταση δεν ξεπερνάει το χιλιόμετρο.

Φτάνοντας εκεί και βλέποντας τα υπολλείματα των τοιχών, δεξιά, και το κομμάτι των σακάτικων κελιών, αριστερά, σχηματοποιούμε την εικόνα ενός μεγάλου και ακμαίου κάποτε μοναστηριού. Στο κέντρο του κτιριακού περίβολου είναι το Καθολικό, που στέκεται όρθιο – για πόσο άραγε; και μαρτυρεί τα περασμένα μεγαλεία αυτού του τόπου.

Απόσπασμα απο το βιβλίο του Νίκου Διαμαντάκου

“ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ”

TripAdvisor

Piraeus Bank

Βeneficiary's full name

Loukas Kourelas

IBAN: GR75 0171 0990 0060 9914 5678 623

ACCOUNT NUMBER:   60 9914 5678 623

 

SECURE PAYMENTS

TripAdvisor

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΡΕΛΑΣ

IBAN: GR75 0171 0990 0060 9914 5678 623

ACCOUNT NUMBER:   60 9914 5678 623

 

SECURE PAYMENTS